Јанушев: Шверцерски го протуркаа “законот” за Макпетрол, за овој криминал ќе одговарате сите до еден

Шверцерски го протуркаа “законот” за Макпетрол (Телма) и ги “почастија” со 33 милиони € … и тоа во ек на пандемија – додека владата нема пари за здравствениот систем, ниту пак за помош на сите оние кои ги загубија своите работни места, реагира Игор Јанушев, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ.

„За овој криминал ќе одговарате сите до еден, а народот за да одмори глава од секоја глупост на владата, може да гледа ТВ Телма и да ужива во лагите пласирани со розови наочари.
П.С. – Пендаровски ти си на потег! Претседател или слуга на Заев?“ – пишува тој.