Велјановски: Јадна е и оваа власт која “Јовановиќи” ја штитат

Случајно налетав на текст на сдсмовскиов грев Јовановиќ кој користи говор на омраза насочен кон претседателот на ВМРО-ДПМНЕ. Епа, Јовановиќу ти кутар измеќару, јасно е дека мораш да ја штитиш бандата на власт. Јасно е дека нема да признаеш дека се случува институционален терор врз Македонскиот народ, пишува Александар Велјановски од ВМРО-ДПМНЕ.

-Удобно си седнат во скутот на Заев, задоволен од привилегиите, од возењето во автомобилот испратен специјално за тебе да те вози на емисија каде редовно се препотуваш само за да го вадиш Заев oд кал.

Јовановиќу ти си за жалење, а јадна е и оваа власт која “Јовановиќи” ја штитат.

За жалење сте, им порача тој.