Над 11.000 активни случаи – проверете колку заразени има во вашиот град

Досега во земјата се направени вкупно 738.012 тестирања на Ковид-19.

Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 153.891, бројката на оздравени пациенти е 137.664, на починати е 5.079, а бројот на активни случаи изнесува 11.148.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје 67881, активни 5099
Куманово 8703, активни 900
Прилеп 8237, активни 444
Тетово 7172, активни 447
Битола 6222, активни 725
Велес 5444, активни 382
Гостивар 5146, активни 286
Кавадарци 5135, активни 221
Охрид 4959, активни 406
Штип 4935, активни 251
Струмица 4073, активни 226
Струга 2962, активни 140
Кочани 2755, активни 155
Кичево 2511, активни 239
Гевгелија 2185, активни 164
Неготино 2173, активни 133
Свети Николе 1511, активни 102
Ресен 1222, активни 178
Крива Паланка 1215, активни 47
Радовиш 1112, активни 90
Берово 1024, активни 26
Делчево 959, активни 68
Дебар 935, активни 25
Виница 851, активни 116
Пробиштип 779, активни 21
Валандово 664, активни 19
Богданци 494, активни 42
Крушево 489, активни 72
Демир Капија 396, активни 15
Демир Хисар 394, активни 60
Кратово 361, активни 10
Македонски Брод 356, активни 4
Пехчево 265, активни 14
Македонска Каменица 239, активни 17
Дојран 132, активни 4