Дете со воспитно социјални проблеми и нарушено здравје исчезнало од установа

На 16.09.2021 во СВР Скопје, од Јавната установа за згрижување на деца со воспитно социјални проблеми и нарушено здравје било пријавено дека нивниот штитеник Р.М.(14) се оддалечил од установата.

Тој и претходно во повеќе наврати се оддалечувал од установата, но бил пронаоѓан и враќан.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицето.