Ајкули пливаат низ улиците на Флорида – жителите во неверување гледаат што им донесе ураганот Иан (ВИДЕО)

Невремето на ураганот Иан го подигна нивото на морето што ја поплави Флорида.

На Твитер е споделено видео од ајкула како плива на улица во Форт Мајерс.

Станува збор за помал примерок на ајкула, но постои страв дека поголеми примероци на ајкули, како што се биковите ајкули, кои можат да живеат и во свежа вода, влегле во каналскиот систем на Флорида.

Тоа е многу агресивен и опасен вид кој е одговорен за многу човечки жртви.

Сепак, жителите на Флорида најмногу се плашат од алигаторите кои живеат надвор од мочуриштето Еверглејдс.

Алигаторите се главно опасност за помалите животни и домашни миленици.

А потоа, тука е проблемот со големите боа-констрикторни змии, кои се одомаќинија во Флорида во последните децении.

Разорниот ураган Иан беснееше низ Флорида, придружен со жестоки ветрови, обилни врнежи и силни бранови кои предизвикаа катастрофални поплави и прекин на електричната енергија.