Фрчеа казни во Охрид, Струга и Кичево за неносење кациги

На 06.10.2022 во периодот од 12.00 до 18.00 часот, при извршени сообраќајни контроли на подрачјето на СВР Охрид кон возачите на мотоцикли, полициските службеници затекнале и санкционирале 10 мотоциклисти кои не носеле заштитен шлем-кацига (Охрид-07, Струга-02, Кичево-01).