Николоски: ВМРО-ДПМНЕ е за достоинствено одбележување на 4 февруари

Очекувам на 4 февруари да има една достоинствена манифестација, достоинствено одбележување на годишнината од раѓањето на Гоце Делчев. Но, поважен

Read more

Бугарскиот амбасадор во земјава Ангелов се враќа на своите дипломатски должности во Скопје

Бугарскиот амбасадор во земјава Ангел Ангелов им се враќа на своите дипломатски должности во Северна Македонија во полн капацитет, откако

Read more

Николоски со предлог до Владата: Поднесете иницијатива до грчката влада во која ќе побарате во родниот Кукуш да се изгради спомен куќа на Делчев

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски по повод одбележување од денот на раѓање на македонскиот револуционер Гоце Делчев со конкретен предлог

Read more

Николоски: Таравари за лична корист влегува во владата на СДСМ и ДУИ, уставни измени во овој парламентарен состав нема да се случат

Она што јас го знам веќе таму е при крај работата, размислуваат за една или друга варијанта во смисла дали

Read more