КСЗД: Четири општи препораки до институциите за отстранување на системска дискриминација кон лицата со попреченост

Наместо со формални честитки за одбележување на 3 Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост, Комисијата за спречување и

Read more

Останките на загинатите во автобуската несреќа по десет дена пренесени во земјава

По десет дена, посмртните останки на загинатите во трагичната автобуската несреќа, од Бугарија се пренесени во земјава. Пристигнаа претпладнево со

Read more

Деспотовски поднесува кандидатура за лидер на СДСМ

Во моментов актуелниот директор на Дирекција за Технолошко-индустриски развојни зони, Јован Деспотовски во партиското седиште и официјално ја поденсува својата

Read more

Митева: Во ваков траорен миг не треба да се размислува за промоција, потребна е одговорност!

Денес власта на срамен, недоличен и со нечовечки пристап прави церемонија со пренос во живо од транспортот на починатите. Згрозени

Read more

ФОТО: Поворката со останките тргна кон вечните почивалишта на загинатите

По речиси едночасовното преземање од двата бугарски воено-транспортни авиона, почна транспортот на посмртните останки на загинатите во автобуската несреќа до

Read more

Во Дебар помеѓу складиран градежен материјал пронајдено оружје, муниција и марихуана  

Полициските службеници од дебарското Одделение за внатрешни работи, помеѓу скадран градежен материјал пронашле оружје, муниција и марихуана. -Вчера околу 14

Read more

И претседателката на Косово ги пречека 45-те жртви на скопскиот аеродром

Со едноминутно молчење, почна преземањето на посмртните останки на жртвите од автобуската несреќа кои претпладнево со два бугарски авиона беа

Read more