Неколку компании од прехранбената индустрија, иако побарале, нема да добиваат субвенционирана струја зашто имаат фотоволтаици

Компании од прехранбената индустрија, иако опфатени со мерката за субвенционирана струја, не ќе може да склучат договори со ЕСМ. Аплицирале,

Read more

(ВИДЕО) Марјан Ангелов: Почнавме од нула, на овој рид извадивме вода и втора година успешно произведуваме органска пиперка

Марјан и Фросина Ангелови од Лозово, втора година се дел од проектот „Договорно производство на органска пиперка“ во организација на

Read more

АФПЗРР : Реализирана исплатата за помош за вршење на земјоделска дејност во подрачја со ограничени можности и директните плаќања за произведени еднодневни бројлерски пилиња и еднодневни пилиња од јајценосни хибриди како и директните плаќања за одгледани и заклани бројлери во регистрирни кланични капацитети

    Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ја реализираше исплатата за помош за вршење на земјоделска

Read more

Николовски и Тренчевска се сретнаа со претставници на Националната федерација на фармери: „Ги правиме сите напори, за системски да го утврдиме надоместокот за мајчинство“

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски и министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска, се сретнаа со

Read more

Николовски: Оваа година имаме добар квалитет на тутунот и очекуваме минимум 20% зголемување на откупната цена

Министерот Николовски се сретнал со откупувачите на тутун кои го информирале дека се подготвени за навремено започнување на откупот на

Read more